Kiniška žuvies kukulių sriuba
by HelluvaGirl
Chebryte, ką tik padariau neįtikėtiną dalyką! Kas mane pažįsta, žino, kad privengiu virtuvės, o bet tačiau šnd Mano Mylimas Jis mokosi, todėl teko kurpti vakarienę pačiai. Buvom susigalvoję kinišką žuvies kukulių sriubą, todėl baisiai išsigandau – nesu gaminusi pgl receptą, man jie tokie klaidinantys ir išvis – atrodo, kad gaminti patiekalą, kurio nesi daręs, ir kuris nėra iškepamas iš vandenyje maišomų miltelių, yra žiauriai stresuotas ir (mano atveju) greičiausiai nesėkmingas darbas.
Bet ką jūs manot? Aš tai padariau! Ir netgi skaniai. Nustebau, kad viskas iš tikrųjų buvo lb paprasta, aišku, ir greit įvyko.
Jei norite, galiu papasakoti – gal susigundysite paragauti šios fainos sriubytės.
Žodžiu, pirmiausia gal išvardysiu indigriendus 🙂
150 g baltos žuvies filė (naudojau pangasiją), 100 g kiaulikės faršo, 1 kiaušinio baltymas (pirmąkart gyvenime atskyrinėjau tą reikalą), 1 šaukštelis druskos, 2,5 šaukšto ryžių vyno arba sauso chereso (naudojau dvigubai daugiau chereso – vynas yra sveika), 50 g virto kumpio, 1 laiškinis svogūnas (taip ir nesupratau, ar turi būti tas vienas stiebiukas, ar kaip yra suaugę į vieną ten tie keli stiebiukai – nepasirodė per mažai, bet dėkite pgl skonį), 100 g šviežių špinatų, 1,4 l sultinio (naudojau daržovių kubelius – gliukamatai, bet ką padarysi).
Kombainu paeiliui sumaliau atšildytą pangasiją, paskui pridėjau kiaulės faršą, kiaušinio baltymą, druską ir 1 šaukštą vyno (iš tikrųjų tai kokį 1,5). Ten pat ėjo ir kumpialis beigi laiškinis svogūnas. Viską maliau kombainu, kol virto tyre.
Atėjo eilė rankomis suformuoti ~2 cm skersmens kukuliukus – va tada ir pakraupau, nes nepavyko jų delnais sukočioti “pončkutėmis” – apsivėlė visi delnai ir baigta. Tai neišsigąskite. Imkite pirštais po truputį tos košės ir kurpkite a la rutuliukus. Nors knygoje to neliepė, aš juos paskui įdėjau į šaldytuvą, kad neištežtų.
Tada reikia nuplauti špinatų lapus, nupjaustyti kotelius, užvirinti sultinį (aš puode susmulkinau tris daržovių sultinio kubelius, virdulyje užvirinau 1,4 l vandens, užpyliau ir išmaišiusi užviriau puode ant kaitlentės). Na štai, belieka sumesti žuvies kukuliukus (pasinaudojau šaukštu, kad vėl neišsimozočiau rankų), špinatų lapus ir įpilti 1,5 šaukšto (arba 2,5, kaip aš pyliau) vyno. Belieka viską pavirti ant silpnos ugnies 10 minučių. Et voila!
Aš kadangi gaminti moku, tai siūlau tiuningų keletą. Pirma, kad kukuliukai neliptų prie rankų, reikia tokį fintą daryti. Jami šaukštą, pripeli karšta vandens į krūziuką, nu ir merki šaukštą į vandenį, tada kabini faršo ir kita DRĖGNA ranka, nubrauki taip ir paformuoji rutuliuką. Grynas malonumas ir vienas smagumas:)
Foto tie kukuliukai atrodo labai nespalvingi. Tiunguoti galima įdėjus prieš tai riebaluose (aliejaus šaukšte) išmakaluotos kurkumos, paprikos miltelių. Skoniui nepakenks, o valgyti norėsis labiau. Labai labai norint, manau, galima ir raudonos paprikos prismulkinti į faršą, bet gal ne kombainu, o labai labai smulkiais kubeliais, nu tokiom kruopytėm.
O šiaip super receptas, tikrai gaminsiu.
Man tai skaniausias buvo tas sultinys išvirus sriubai ir išsiskyrus visų komponentų sultims… Nu jau tokia pasaka, nigaliū nigaliū… 😛
Nu kai uzsimaniau pries nakti tokios sriubytes!!!
As tai manau, kad ten apie toki svoguna kur maziukas su keliais stiebiukais buna rase, turbut daugiau reiketu det nei viena zalia stiebiuka 🙂 Kad farsas nekibtu prie ranku visada reik pasislapint pirstukus. I bliuduka isipilt vandens ir kist po kiekvieno kukuliuko sukimo.
Tai sveikinu su pirma pazintim su tryniu 😀
Reikes sestadieni po turgaus pasidaryt ir man!
Gerulė, tikrai pasidaryk 😉 Paskui pasakysi, kaip Tau. Ji gan paprasta, tokia tinkama lietuviškam gomuriui.
hm.. chia tiek daug entuziazmo.. o as vis galvoju kaip ponas Silverijus sakydavo… maisyti mesa ir zuvi Islame – mirtina nuodeme… (jei teisingai prisimenu) …
Kristina, tave nestumas pakeite neatpazistamai! 😉 Enhorabuena!
Gerai, kad kinai – ne musulmonai 😉
arabai tik labai bijo pieno ir zuvies produktus maisyti… kai pavalgiau kazkokios nupususios zuvies maza gabaliuka restorane, o poto uzsisakiau kapucino, mat atejo genijus ir sako, as rekomenduociau jums tos kavos negerti – o as sakau as rekomenduociau tau ja kuo greiciau man atnesti!!!! o del zuvies ir mesos maisymo nesu girdejus, paklausiu savo atstovo.
Jau kaip zvengiau is to svoguno laisko – nu matosi, kad nesi didzioji kulinarijos DIY gerbeja 🙂 nieko – nieks mokytas negime, kaip mano tetis sako. As kai pradejau savaja kelione receptu knygu puslapiais ir ten po kruopele viska matuodavau, bet ilgainiui supranti, kad ar vienas laiskas ar keli laiskai sulipe i pundziuka per daug recepto nepagadins..
Sveikinu, su skania sriubyte – atrodo labai yummy!!!!!
O šiaip, Indre, jau tikrai imu nutolti net nuo savo bloginio pseudonimo: nu kur jau čia hell, kokios čia girls, supranti – sriubas močia verda ir krykštauja…
Tiesa, nemanau, kad tai ilgam, nes realiai nejaučiu jokios ten ugnelės gaminti, eksperimentuoti, kurti – tiesiog vkr priverstine tvarka tai teko daryti ir, kaip kartais nutinka, pati nustebau, kad nesudirbau reikalo 😛
Džiaugiuosi už kūdikėlį – po tokių treniruočių jam turbūt nebegresia sriubytės iš miltelių:)
Kūdikėlio laukia metai pieno, jei nesilaužys, kaip kartais nutinka 🙂
Dabar pagalvojau apie tų faršų suminkymą… O negalima išvengti maišymo kiaulės ir žuvies. Noriu žiauriai sriubikės, bet neprisiversiu valgyt mišinuko… Ir ar cheresas yra tas pats kas šeris?
Na, tada jau bus kita skonis, bus kietesni rutuliukai, galbūt juos ilgiau virt reikės, nžn tiesiog. O cheresas tas pats, kas šeris 🙂
O tai tos sriubos skonis toks kaip žuvienės turi būti ar kaip bulvienės su kiaula? Nes jei žuvikė turi jaustios, rizikuosiu be kiaulos gamyt
kam čia tą dviratį išradinėti? Nori pakeisti 40% indigriendų ir dar kad tokia pati sriuba gautųsi 🙂 Mėsos ir žuvies kukulių sriuba ten yra 🙂 kai kitą kartą į svečius užsuksi, būtinai pavaišinsim, kad žinotum 😉
Nu gal tikrai verta palaukti:) Bijau ko tai gaminti;) Bo man išties norisi pridėti visokių ten karių ir kokoso pienų…
Beje, mano išrastas receptas: jami vištos krūtinėlę gabaliukais, vos vos pasūdai su kokia blogąja vegeta, ant keptuvės, svogūnuko smulkiai pjaustyto (pusę galvikės), pakepini, tada įvarai kokoso drožlių šaukštą kitą, nu taip nepagailint, dar pakepini, nu ir įvarai kukurūzų konservuotų beigi kokoso pieno… Dar pasūdai, vėl tinka vegeta, kokio kario galima vos vos. Padažo jei nori daugiau, biški vandens įpili… Patroškini vos… Skonis turi būti švelnus. Narnoti su ryžiais:)